Text Link

Motown Parc

Brussel

Motown Parc I Brussel
Ligging Tarantellastraat, Brussel
Tarantellastraat, Brussel
Het Project
Virtuele toer
Virtuele toer
Prijs vanaf
180.000 €
Project film
Motown in de pers
Motown in de pers

Là, tout n’est qu’ordre et beauté, luxe, calme et volupté

- Charles Baudelaire

Een echt verschil

Unieke ligging in het Scheutbospark
Doorzon leefruimtes profiteren allemaal van een uitzonderlijk uitzicht
Architectuur ontworpen door AJArquitectos en ALTA architecten
Ruime terrassen op het zuiden en een mooi aangelegde tuin

Leven in het park

Motown Parc flirt met de grens tussen natuur en architectuur. Gelegen aan de rand van het betoverende Scheutbospark, past Motown Parc zich zo aan zijn omgeving aan dat park en project in elkaar opgaan en één worden. Dankzij een buitengewoon landschap en biodiversiteit is het Scheutbospark sinds 1997 geklasseerd.

We besloten samen te werken met de gerenommeerde Portugese architect André Campos van AJArquitecots, met de missie om een project zo aantrekkelijk als de omgeving te ontwerpen. De zoektocht naar prachtige architectuur zit in de genen van Motown gebeiteld.

Het resultaat? Elegante gebouwen die niet alleen hun omgeving omarmen, maar ook belichamen. Op minder dan 100 meter van winkels en restaurants, in een van de meest levendige gemeenten in Brussel, vindt Motown Parc zijn thuis in de natuur.

Twee kleine gebouwen aan het einde van twee doodlopende straten dienen als eindpunten van het stedelijk landschap. De grijze bakstenen in de gevel verzorgen de relatie met de twee straten, terwijl bronskleurige aluminium elementen de gebouwen een verfijnde tijdloze toets geven en zinspelen naar wat om de hoek ligt.

De essentie van Motown Parc is een lang en elegant gebouw tussen de twee kleine gebouwen. In het park. Geen verkeer. Een oase van groen en sereniteit. Winkels, scholen en restaurants achter de hoek.

De kleuren zijn nu omgedraaid: bronzen aluminium panelen reflecteren zonlicht, terwijl horizontale grijze betonelementen het gebouw een gevoel van stevigheid en harmonie geven. Via ruimtes tussen het hoofdgebouw en de twee kleinere vloeit de natuur op een subtiele manier de grote binnentuin in. Motown Parc wordt zo langs alle kanten omgeven door het park. Een unieke sfeer in het hart van Brussel.

De 64 appartementen zijn zo ontworpen dat alle twee- en drie-slaapkamerappartementen een dubbele oriëntatie hebben. Aan de noordkant hebben de woonkamers over de volledige breedte ramen die van vloer tot plafond reiken voor een prachtig uitzicht op het park en met toegang tot een terras. Aan de zuidkant zijn de woonkamers ook volledig beglaasd en geven ze toegang tot grote terrassen die ontworpen zijn als ware buitenleefruimtes om ten volle te kunnen genieten van het licht en de warmte van de zon en het uitzicht op de nieuwe tuin. Deze ruime 43 m2 woonkamers met brede uitzichten en grote terrassen zijn de essentie van de appartementen.

We hebben een oase ontworpen waar je geest en ziel innerlijke rust kunnen vinden. Vandaar dat we alle voertuigen van de site verbannen hebben. Bij het betreden van de site, parkeert u uw voertuig in een comfortabele ondergrondse parkeergarage en neemt u de lift rechtstreeks naar uw verdieping.

Hier vind je je thuis.

Motown Parc. Soul Residence.
Lire plus
Ik ben geïnteresseerd
Afwerkingen

Kwaliteit van afwerkingen

Eiken parket of groot formaat tegels
Prachtig ingerichte keukens
Elegante badkamers
Panoramische ramen

Kwaliteit tot in het kleinste detail

Met grote zorg besteden we evenveel aandacht aan de meest opvallende kenmerken van onze projecten als aan de kleinste details. De bakstenen en betonnen elementen in de gevel hebben de perfecte grijstint om op harmonieuze wijze de bronzen aluminium panelen aan te vullen. De keukenkraan voldoet aan onze vaardigheids en esthetische eisen. Het parket dat we in de woon- en slaapkamers aanbieden, is zo gekozen om bewoners thuis een gevoel van warmte en tijdloze kwaliteit te bezorgen. De badkamers zijn even praktisch als mooi. Onze inkomhallen geven de bewoners een gevoel van trots en eenwording met het gebouw. Daarnaast zijn de tuinen ontworpen om uitnodigend te zijn.
Meer
informatie
Locatie

Een unieke ligging

In het Scheutbospark
Oase van rust aan het einde van doodlopende straten
Scholen, winkels en restaurants dichtbij
Vlak bij het centrum en toegang tot de ring

In het park, op luttele minuten van Brussel centrum

Motown Parc is uniek in zijn locatie. Je woont aan de voet van een park en wanneer je de site verlaat, kom je meteen aan op de Ninoofsesteenweg. Een straat met scholen, supermarkten, bars en restaurants. Sla je rechtsaf, dan ben je maar een kilometer verwijderd van de Ring van Brussel. Sla linksaf en bevindt je op 3,5 kilometer van de vijfhoek van Brussel, het historisch hart van de stad.

Als hoofdstad van België en Europa, huisvest Brussel 1,2 miljoen inwoners en het hoofdkwartier van de EU, NAVO en andere internationale instellingen. Dit resulteert in een smeltkroes van mensen en culturen die Brussel zijn veelzijdige identiteit geven, gekenmerkt door z’n ‘joie de vivre’ en ondernemingsdrift.

Brussel is de brug tussen oud en nieuw, lokaal en internationaal, het individu en de instelling, plezier en werk, grootstedelijk en natuur. Het is in dit eigenzinnig stedelijk landschap dat Motown Parc haar thuis heeft gevonden.

Lire plus
Architecten

Grote architecten

Wij hebben de eer en het genoegen samen te werken met wereldberoemde architecten en landschapsarchitecten. Artiesten die in een complexe, concrete wereld moeten componeren met technische, financiële en administratieve belemmeringen en die er in slagen unieke gebouwen te creëren die met gevoel voor harmonie en schoonheid passen in hun historische, culturele en sociale context. Onze relaties met deze meesters liggen ons nauw aan het hart. Samen streven we naar sterke en positieve projecten die hun plaats vinden in de tijd.

AJA

DESIGN ARCHITECT
André Campos Joana Mendes – Arquitectos is een multidisciplinair bureau, toegelegd op de studie, het onderzoek en de beoefening van Architectuur, Stedenbouw, Design en Kunst. Ieder project van AJArquitectos heeft een eigen geschiedenis.

Modegrillen mogen de architect er niet toe leiden vormen en composities zonder betekenis te ontwerpen. In plaats daarvan probeert AJArquitectos de Genius Loci van ieder project te begrijpen.

Door een te worden met de omgeving, kan een harmonie gezocht en gevonden worden tussen deze omgeving en een project. Zodoende versterkt de omgeving de kwaliteiten van het project en versterkt het project de kwaliteiten van de omgeving.

Deze visie van André Camops en Joana Mendes heeft tot het ontwerp geleid van projecten die nationaal en internationaal erkend worden, talloze keren gepubliceerd zijn geweest en die verschillende keren deelgenomen hebben aan exhibities en conferenties.
ALTA

UITVOERENDE ARCHITECt
Atelier d’Architecture ALTA werd in 1985 opgericht door twee architecten, André Vertommen en Marco Pizzuti.. Na samenwerkingen met verscheidene buitenlandse en Belgische bureaus, besloten ze hun ervaringen te bundelen.

De groep bestaat uit vijftien architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en assistenten. Het uitwerken van de projecten gebeurt in nauwe samenwerking en coördinatie met verschillende aanverwante disciplines, waaronder stabiliteitsstudies, speciale technieken, landscaping, coördinatie veiligheid, EPB studies…

Na een lange ervaring opgebouwd te hebben in het domein van de woningbouw, werden de activiteiten geleidelijk aan uitgebreid tot realisaties in de administratieve, industriële, commerciële en sociaal-culturele sector. Dankzij vele jaren ervaring in het Brussels Gewest, kan het team zijn ruime kennis van het stedenbouwkundig, juridisch en administratief beleid van de Ruimtelijke Ordening van de 19 gemeenten, ter beschikking stellen van de bouwheer. Sinds het van kracht zijn van de nieuwe normen betreffende de energieprestatie van gebouwen, geeft hun team een bijzondere aandacht aan nieuwe technologieën teneinde een duurzame ontwikkeling te bereiken volgens de specifieke context van elk project.

Landinzicht

LANDSCHAPSARCHITECT
Bjorn Gielen start het bureau Landinzicht in 2004, te Brussel. Het bureau concentreert zich aanvankelijk op tuinen en parken, maar breidt al snel uit naar een breed spectrum van publieke en private opdrachten.

Met durf en enthousiasme enerzijds en nauwkeurigheid en ervaring anderzijds, creëren ze een imago dat overeenkomt met hun waardes. Ze evolueren zonder het verleden te verloochenen, maar door dit steeds in vraag te stellen en zo op de snel ontwikkelende marktbehoeftes en technische vooruitgang een antwoord te bieden. De projecten van Landinzicht zijn nu en dan opvallend, maar veelal discreet. Randvoorwaarden worden georganiseerd en uitgezuiverd tot een leesbaar en herkenbaar geheel.

Landinzicht is simpelweg op zoek naar de juiste natuur, voor elk project.


Ik ben geïnteresseerd
Contact